כל אחד מכיר מישהו: חדר אלם - י׳2 נחשון
בימים שקדמו ליום הזיכרון הלאומי לאירועי השבעה באוקטובר 2023 ומלחמת חרבות ברזל, צוות נחשון בתיכון קוגל חולון יזם יצירה של מספר מייצגים בבית הספר. אחד המייצגים הוא ״חדר אלם״ שיצרה כיתה י׳2 – נחשון . ביום נחשון שקדם להקמת החדר הכיתה התחלקה לקבוצות וכל קבוצה החליטה על נושא שאותו היא רוצה להנכיח במייצג. הקבוצות עבדו על סרטוט החלק שלהן ודנו כיצד הן רוצות לבנות אותו. תוך תיאום בין הקבוצות הכיתה החלה לעבוד בחדר וליצור בכל פינה חלק אחר מהמיצג.
החדר מחולק למספר חלקים כאשר כל חלק מייצג זיכרון או חוויה לאומית.
בתחילה הנכנס לחדר יצעד לתוך זיכרון מסיבת הנובה הצבעונית והחפצים שנותרו אחריה. חלק זה מלווה באורות בהירים ובסרטון של המסיבה המוקרן על הקיר. אח״כ הוא יעבור ליד לוח השאלות הרבות שליוו את כולנו בימיה הראשונים של המלחמה. בפינת החדר ניתן להשאיר פתק על קיר החטופים ולקבל צמיד צהוב. פוסטרים של חטופים תלויים על הקירות, כאשר התלמידים שחקרו אודותיהם שינו את גילם של החטופים על גבי הפוסטרים כיוון שעבר זמן רב.
החלק הבא של המייצג הוא שולחן בבית אחד בישראל ועליו תמונות במסגרות של חללי צה״ל לאור נרות זיכרון. מסגרת אחת ללא תמונה מייצגת את החשש לחללים שעוד יפלו. מהחלון הבדיוני ניתן לראות מספר נופים שאליהם יכול אדם לבחור להגיע אם הוא בוחר במדור המילואים. על הכיסא תלויים מדים.
בצמוד לשולחן מתנוססות התשובות שאנו מספקים לעצמינו יום יום: תרבות והומור כחלק מהרצון שלנו להתגבר על השבר. לסיום, על שולחן לפני היציאה מונחים ארגזים של אספקת אוכל ולבוש המסמלים את העזרה ההדדית והאחדות בעם לאור המשבר.
כיתה י׳2 רצתה להדגיש בחלקי המיצג השונים כמה עברנו כולנו בשנה האחרונה. עם זאת התלמידים קיוו שביציאה מהחדר, הצופה גם יזדהה עם התחושה הכיתתית של חוזק וחוסן אישי דווקא בתקופה קשה זו.
על ביצוע הוידיאו: זיו, צופי, נגה וליאן – י׳2 נחשון.
הילה רוזנטל בכר,
מחנכת י׳2 – נחשון